Kezdőlap Termékek / Webáruház VEGYI TERMÉKEK VÍZSZIGETELÉS Mapei Mapegum WPS flex. foly. diszp. fólia 5 kg


Mapei Mapegum WPS flex. foly. diszp. fólia 5 kg


Mapei Mapegum WPS flex. foly. diszp. fólia 5 kg
Teljes méretű kép megtekintése

Egyedi ár!
Termék kiegészítő adatok: 1,45kg/m2/mm, beltérre
Termékkód: 3354

Gyorsan száradó flexibilis folyékony fólia beltéri vízszigetelésre

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Olyan beltéri padló- és falfelületek vízszigetelése, amelyek nem merülnek folyamatosan víz alá, illetve nincsenek felszívódó nedvességnek kitéve.
Flexibilis repedésáthidaló fólia olyan sérült aljzatokra, amelyekre hidegburkolat kerül.

A Mapegum WPS alkalmazható:
• gipszkartonra, gipsz vagy cementhabarcs vakolatra, könnyűbeton falazóblokkokra, vízálló rétegelt lemezre;
• egy réteg Mapeprim SP alapozó felhordása után cementkötésű, anhidrit, fa és magnezit aljzatokra, meglévő hidegburkolatú felületekre.
Jellemző alkalmazások
• Fürdőszobák és zuhanyzók falainak és padlóinak vízszigetelése kerámia vagy természetes kőburkolat ragasztása előtt.
• Konyhák falainak, padlóinak és pultjainak vízszigetelése kerámia vagy természetes kőburkolat ragasztása előtt.

MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Mapegum WPS felhasználásra kész állapotú, tökéletesen oldószer-mentes szürke színű egykomponensű anyag, amelynek bázisát szintetikus gyanták vizes diszperziója alkotja. A Mapegum WPS tixotrop konzisztenciája megkönnyíti a vízszintes, függőleges és lejtős felszínre történő feldolgozást.
A víz gyors elpárolgása után a Mapegum WPS nem-ragadós flexibilis fóliát képez, amely elég erős ahhoz, hogy járható legyen, és a hidegburkolatok ragasztói számára tökéletesen tapadó felületet ad.

A Mapegum WPS rugalmassága lehetővé teszi, hogy elviselje az aljzat hőmérsékletváltozások és vibráció okozta normál mozgását.
Rugalmassága miatt a Mapegum WPS repedésáthidaló fóliaként is működik hajszálrepedéses (<1 mm) aljzatokon.
A Mapegum WPS ellenálló vízzel, meszes (pH>12), klóros vízzel és normál háztartási tisztítószerekkel szemben.
Az olyan Mapegum WPS vízszigetelő fólia használatán alapuló rendszereket, amelyekre akár MAPEI cementkötésű ragasztókkal (mint Granirapid, Kerafloor, Adesilex P9), akár MAPEI diszperziós ragasztókkal (mint Ultramastic III) különféle burkolólapokat ragasztottak, a nedves környezetben történő használatra a következő intézetek minősítették:
- Säurefliesner (Németország);
- Sp Swedish National Testing & Research Institute (Svédország);
- Norvegian Research and Building Institute (Norvégia).

JAVASLATOK
• Ne hordja fel a Mapegum WPS-t +5oC alatti hőmérsékleten.
• Adjon lejtést a felületnek, hogy elkerülje teknők kialakulását, ahol a víz összegyűlhet.
• Ne használja a Mapegum WPS-t nedves cementkötésű aljzatokon vagy olyan felületeken, amelyek felszálló nedvességnek vannak kitéve.
• Ne használja a Mapegum WPS-t friss bitumenes bevonatú felületeken vagy friss aszfalton, amelyek olajat vagy képlékenyítőket vérezhetnek ki.
• Ne használja a Mapegum WPS-t folyamatosan víz alá merülő felületeken, például úszómedencékben, szökőkutakban, víztartályokban, stb. Ilyen alkalmazásokra használjon Mapelastic-ot vagy Mapelastic Smart-ot.
• Ne használja a Mapegum WPS-t olyan repedések áthidalására, amelyek nyíró igénybevételnek vannak kitéve.
• A Mapegum WPS-t kerámia vagy kőburkolattal kell védeni a járás okozta koptatástól.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
 

Aljzat előkészítés
Az aljzatnak szilárdnak, tisztának, száraznak, zsírtól, olajtól, festéknyomoktól és minden olyan anyagtól mentesnek kell lennie, amely a tapadást akadályozhatná. A meglévő vízszigetelendő felületet (meglévő padló, régi bitumenes lemezek, aszfalt, fém felületek, stb.) gépi kefével és vízzel, vagy nagynyomású vízzel illetve gőzzel teljesen tisztítsa meg a penészmaradványoktól és laza részektől, stb.
A cementkötésű aljzatoknak szilárdnak és száraznak kell lenniük, és nem lehet bennük felszálló nedvesség. A nagyon nedvszívó gipsz aljzatokat előzőleg (a jó beszívódás biztosítása érdekében általában vízzel 1:1 vagy 1:2 arányban hígított) Primer G-vel kell kezelni. Várjon több órát, hogy a Primer G bevonat tökéletesen kiszáradhasson.
Az anhidrit és gipsz aljzatoknak tökéletesen száraznak kell lenniük (maradó nedvességtartalom max. 0,5%), és meg kell csiszolni, majd egy réteg Primer G-t vagy Primer S-t kell felhordani rájuk.
A meglévő kerámia vagy kőburkolatú aljzatokat a Mapegum WPS felhordása előtt Mapeprim SP-vel kell alapozni.
Amennyiben Mapegum WPS alkalmazása előtt lejtős felületek vagy lejtést adó aljzatok készítésére, illetve azok kiegyenlítésére van szükség, a használja az ilyen célokra szolgáló MAPEI termékeket.
Amennyiben a Mapegum WPS-t repedésáthidaló fóliaként alkalmazzák sérült felszínen, javasoljuk, hogy a Mapegum WPS rétegbe erősítésként fektessen Üvegszövet háló-t

A termék felhordása
A Mapegum WPS simítóval, hengerrel, ecsettel vagy szórással hordható fel (szükség esetén legfeljebb 5%-nyi vízzel hígítható).
A terméket egyenletes, vékony rétegekben kell felhordani (rétegenként nem nagyobb, mint kb. 1 mm vastagságban). A további rétegek felhordása előtt várja meg, hogy az előző megszáradjon (környezeti feltételektől függően 1-2 óra).
A Mapegum WPS végleges vastagsága nem lehet 1 mm-nél kevesebb, hogy összefüggő flexibilis és egyenletes bevonatot adjon. Ügyelni kell arra, hogy a felület hibái ne szakítsák meg az összefüggő fóliát.
Az utolsó réteg Mapegum WPS felhordása után 12-24 órával (a környezeti feltételektől függően) a felület alkalmassá válik arra, hogy rá a MAPEI hidegburkolat-ragasztóinak (amennyiben cementkötésű ragasztó EN 12004 szerinti C2 osztályú, illetve diszperziós ragasztó esetén D2TE osztályú ragasztó) felhasználásával kerámia vagy természetes kőburkolatot ragasszanak.
A vízszigetelés folytonosságának biztosítására javasoljuk, hogy a Mapegum WPS felhordása előtt a falak és padlók illetve falak csatlakozásánál lévő élekbe és élekre fektessen Mapeband speciális gumírozott vízszigetelő szalagot.
Speciális Mapeband sarkok és gallérok kaphatók sarkok, lefolyók és más áttörések tömítésére.
A Mapeband-ot az aljzatra Mapegum WPS-sel kell felragasztani, és a vízszigetelésbe teljesen be kell ágyazni.

Burkolólapok ragasztása
A Mapegum WPS felhordása után várjon:
• 24 órát nedvszívó aljzatok esetén;
• 4-5 napot nem nedvszívó aljzatok esetén.

A burkolólapokat a méretének megfelelő fugaszélesség betartásával ragassza fel, kiválasztva hozzá a MAPEI termékskálájából a megfelelő ragasztót (pl. Keraquick, Granirapid, Keraflex vagy Ultramastic III).
A hézagok a különféle színekben kapható Ultracolor Plus-szal, Fugolastic-kal kevert Keracolor FF-fel vagy Keracolor GG-vel, illetve Kerapoxy-val tölthetők ki. A tágulási hézagokat speciális MAPEI tömítőanyagokkal kell tömíteni.

Tisztítás
Amíg nedves, a Mapegum WPS a szerszámokról és felületekről vízzel könnyen lemosható.

ANYAGSZÜKSÉGLET
A Mapegum WPS anyagszükséglete nagyjából 1,5 kg/m2 rétegvastagság mm-enként.

KISZERELÉS
A Mapegum WPS 25, 10 és 5 kg-os vödrökben kapható.

ELTARTHATÓ
24 hónapig, eredeti csomagolásban. Fagytól védendő.

AZ ELKÉSZÍTÉS ÉS FELHASZNÁLÁS SORÁN BETARTANDÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK
A Mapegum WPS a készítmények jelenleg érvényes besorolása szerint nem veszélyes anyag. Javasoljuk, hogy tartsa be a vegyi anyagok kezelésekor szokásos óvintézkedéseket. Szakemberek számára kérésre biztonsági adatlapot biztosítunk.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK

FIGYELMEZTETÉS!
Bár e termékleírásban közölt műszaki adatok és javaslatok legjobb tudásunkon és tapasztalatainkon alapszanak, az összes fenti adat minden esetben kizárólag tájékoztató jellegűnek tekintendő, és hosszú távú gyakorlati alkalmazásban szerzett tapasztalatokkal kell megerősíteni őket Ezért mindenki, aki a terméket használni kívánja, előzetesen maga kell, hogy meggyőződjék arról, hogy a termék az adott felhasználásra alkalmas-e. A termék használatából eredő következményekért minden esetben egyedül a felhasználó felelős.


Mapei Mapegum WPS flex. foly. diszp. fólia 5 kg

Weblapunk átalakítás alatt áll, áraink tájékoztató jellegűek, kérem tegye a kosárba a kívánt terméket, kollégáink személyre szabott árajánlatot küldenek az Ön számára!

Árlistánk Bruttó árakat tartalmaz.Flynet Internet+TV+Telefon Számítógép és notebook áruház 2015