Kezdőlap Termékek / Webáruház VEGYI TERMÉKEK VÍZSZIGETELÉS Mapei Mapelastic kenhető vízszig. A+B 24+8 kg


Mapei Mapelastic kenhető vízszig. A+B 24+8 kg


Mapei Mapelastic kenhető vízszig. A+B 24+8 kg
Teljes méretű kép megtekintése

Egyedi ár!
Termék kiegészítő adatok: 1,7 kg/m2/mm, kültérre
Termékkód: 3352

Kétkomponensű, rugamas, cementkötésű habarcs betonok, úszómedencék és erkélyek vízszigetelésére

A Mapelastic alkalmazható repedezésnek kitett betonszerkezetek nagy rugalmasságú felületi bevonataként. A Mapelastick eltömíti az aljzatban már meglévő kapilláris repedéseket. A Mapelastic alkalmas ivóvízzel állandó érintkezésben lévő felületekre. A Mapelastic két előadagolt komponensként kerül forgalmoban, melyeket víz és más összetevők hozzáadása nélkül kell összekeverni. Az így kapott habarcs simítóval hordható fel a tiszta, tömör és vízzle telítettségig előnedesített aljzatra. A Mapelastic-kal közepes, rétegenként 2-3 mm vastagságú simítások készíthetők. Nag yigénybevételnek kitett, vagy hajszárepedéses aljzatok esetén a felhordott habarcsba négyzetes rostanyílású üvetgszövet hálót kell fektetni. Felhordás: simító vagy vakológép.

Anyagszükséglet: 1,7 kg/m2 vastagság mm-enként

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Betonszerkezetek, vakolatok és cementkötésű esztrichek víz elleni szigetelése és védelme.

Jellemző alkalmazások
• Beton víztározók, ivóvíztartályok szigetelése.
• Fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, úszómedencék, stb. víz elleni szigetelése hidegburkolás előtt.
• Támfalak és talajjal érintkező előregyártott betonelemek víz elleni szigetelése.
• Kis keresztmetszetű, terhelésre kismértékben deformálódó betonszerkezetek (pl. előregyártottelemek) rugalmas simítórétege.
• Vakolatok és betonfelületek zsugorodási repedéseinek lezárása a víz beszivárgása és a káros légköri hatásokellen.
• Víz és vegyi anyagok (pl. útszóró sók, szulfátok, széndioxid, stb.) károsító hatásának kitettbetonfelületek vízzáró védőbevonata.

MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Mapelastic a MAPEI kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, cementekből, finom szemcseméretű ada-lékokból és speciális adalékszerekből valamint szintetikus polimerek vizes diszperziójából álló kétkomponensű habarcs. Bekeverés után a két komponens sima, jól kenhető habarcsot ad, amely egy munkamenetben 2 mm vastag-ságig akár függőleges felületekre is könnyen felhordható. Magas és jó minőségű szintetikus gyantatartalmának köszönhetően a megkötött Mapelastic bármilyen környezeti hatás mellett is tartósan rugalmas,1.5 bar nyomásig teljesen vízzáró, a jégtelenítő sók, szulfátok és széndioxid vegyi hatásával szemben ellenálló marad. Minden tömör és kellően tiszta tégla beton- kerámia- ésmárványfelületre kiválóan tapad. Ezek a tulajdonságok azt jelentik, hogy a Mapelastickal védett és szigetelt szerkezetek még kifejezetten kedvezőtlen klimatikus viszonyok közepette is — pl. magas sótartalmú tengerparti vagy erősen szennyezettipari környezetben — megállják a helyüket.

JAVASLATOK
• Ne használja a Mapelastic-ot vastag bevonatként (2 mm feletti vastagságban),
• Ne használja +8°C alatti hőmérsékleten,
• Ne adjon hozzá cementet, adalékot vagy vizet,
• Az első 24 órában védje az esőtől, víztől,
• A víztárolók, ivóvíz-ciszternák több-szöri forróvizes lemosást követően legkorábban 28 nap múlva tölthetők fel,
• Nagyfelületű teraszokon és lapostetőkön az aljzat nedvesség-tartalmától függően (általában 20-25 m2- enként) biztosítani kell a pára-elvezetést, ha a Mapelastic nem kap burkolatot. Ez különösen fontos akkor, ha a Mapelastic nagyon nedvszívó aljzatra (pl. polisztirol-gyönggyel vagy perlittel könnyített esztrichre) kerül.


Mapei Mapelastic kenhető vízszig. A+B 24+8 kg

Weblapunk átalakítás alatt áll, áraink tájékoztató jellegűek, kérem tegye a kosárba a kívánt terméket, kollégáink személyre szabott árajánlatot küldenek az Ön számára!

Árlistánk Bruttó árakat tartalmaz.Flynet Internet+TV+Telefon Számítógép és notebook áruház 2015