Fahatású burkolatok


Nem túlzás kijelenteni, hogy a fahatású lapok a legnépszerűbbek a burkolatok terén, éppen ezért szinte minden gyártó termékpalettáján megtalálhatóak. A kínálat annyira széles, hogy könnyedén belezavarodhatunk, ha nincsen egészen pontos elképzelésünk. Az mindegyik kollekcióról elmondható, hogy a természetes fával szemben számos előnnyel bírnak, hiszen nagyobb a kopásállóságuk, könnyebben tisztítható és a nyirkosabb helyiségekben is tökéletesen helytállnak.  Azonban technikai adottságaikat és esztétikai megjelenésüket tekintve számos különbségre figyelhetünk fel.

Íme néhány fontos szempont, mely nagyban megkönnyítheti a választást, illetve leszűkítheti a lehetséges opciókat:

1.

Az igazán exkluzív belsőterek kialakításához tökéletesek a fényes felülettel kapható lapok. A fa természetes mintázata és a tükörszerű lapok csillogása pazar összhatást eredményez.

2.

Az igazi fafelületeket bizony kikezdi az idő vasfoga. Ha ezt a rusztikus hangulatot szeretnénk feleleveníteni otthonunkban, a koptatott hatású kollekciókat részesítsük előnyben!

3.

Akinek nem csak a látvány számít, azoknak kitapintható különbséget biztosítanak a strukturált felületű burkolatok, melyek a fa tökéletes utánzatai, de akad köztük olyan is, mely a megmunkálás nyomait is magán hordozza.

4.

Számtalan méretben készülnek fahatású padlólapok, ezek közül a legkiemelkedőbb burkolatcsaládok, amelyek 150 cm-es hosszúságot is kínálnak, az alábbiak:

Atlas Concorde Heartwood

5.

Természetesen a másik oldal is képviselteti magát, hiszen a legkisebb méret is mérvadó lehet a választásnál. Ehhez ezeket az aprócska lapokat kínáljuk:

Ragno Woodcraft

Ragno Woodcraft (10 x 70 cm)

Ragno Freetime

Ragno Freetime (12,5 x 50 cm)

6.

A fa mintázata már önmagában is egyedülálló, de ha ez nem lenne elég, találunk olyan kollekciót is, mely további izgalmas dekorlapokat tartogat.

7.

Ha a falfelületeket is a padlóburkolattal harmonizáló, ám mégis egyedi megjelenéssel szeretnénk felpezsdíteni, akkor azok a termékcsaládok a legideálisabbak, melyhez különleges dekorelemek is tartoznak.

8.

A legújabb lakberendezési trendekhez igazodva, vannak kollekciók, melyek paralelogramma alakú lapjaikkal az úgynevezett chevron chic lerakási módot is lehetővé teszik.

9.

A kültéri lapoknak nem csak az időjárás viszontagságaival kell szembe nézniük, de csúszásmentes felületet is kell biztosítaniuk. A következő termékcsaládok lapjait  akár a medence mellett is bátran használhatjuk:

10.

Bár számtalan burkolatcsalád vonultat fel kültéri lapokat, a legújabb technikai újítással, a 20 mm-es vastagsággal és az ehhez tartozó speciális burkolási lehetőségekkel csak néhány rendelkezik.

+1.

Természetesen az egyik legfontosabb szempont ez esetben is a megfelelő színtónus. Megszámlálhatatlan szín közül választhatunk, a fehérektől kezdve, a szürkéken át, szóba jöhetnek a hideg és meleg árnyalatok, a nyers fa különböző árnyalatai, a sötétebbek, a majdnem feketék és a multicolor burkolatok is. Erről részletesebben beszámolunk soron következő bejegyzésünkben, de bízunk benne, hogy addig is sikerült legalább egy kicsit leegyszerűsíteni a nehéz döntések sorozatát.