Fahatású burkolatok


Legutóbbi bejegyzésünkben igyekeztük felsorakoztatni a fahatású burkolatok technikai és esztétikai jellemzőit, melyek alapján érdemes elindulnunk a kínálat labirintusában. Ez alkalommal kifejezetten a színárnyalatokra szeretnénk rátérni, hiszen ez nem csak az egyik legszembeötlőbb különbség, de az egyik legfontosabb szempont is a választásnál.

1.

A fehér a tisztaság szimbóluma, ám ha lakberendezésről van szó, jobban oda kell figyelnünk, hiszen rengeteg árnyalata fellelhető. Ha pedig a lapok textúráját is számításba vesszük, akkor drasztikus eltéréseket tapasztalhatunk.

Atlas Concorde Etic

Atlas Concorde Etic Rovere Bianco

2.

Tekintve, hogy a fahatású burkolatok kapcsán egyből a barna színekre asszociálunk, a szürke szín egy igazi különlegességnek számít, melyet sokoldalúan alkalmazhatunk otthonunkban. A megfelelő mintázat és árnyalat kiválasztásával nagyban befolyásolhatjuk helyiségeink hangulatát. Könnyedén alkothatunk letisztult, elegáns, de akár vintage stílusú, romantikus enteriőröket is.

3.

Az élénkebb vöröses árnyalatok is lehetőségek széles tárházát kínálják, melyek természetes faanyagok esetében, valahova a cseresznyefa és a mahagóni közé sorolhatóak. Impozáns belsőtereket kreálhatunk, ha ebből a palettából válogatunk.

Atlas Concorde Etic

Atlas Concorde Etic Palessandro

4.

A sötétebb árnyalatok kedvelőinek is tartogatunk bőven választási lehetőséget. Markáns enteriőrök kialakításához bátran használhatunk erőteljes színeket, egy jól megválasztott burkolattal a végeredmény káprázatos lesz.

Atlas Concorde Etic Pro

Atlas Concorde Etic Pro Eucalipto smoked

5.

A fa természetes megjelenése már önmagában káprázatos látványt nyújt, ám ezek között is találhatunk igazán figyelemre méltó multicolor kollekciókat. Ezekkel a lapokkal könnyedén feldobhatjuk otthonunk bármely helyiségét, hiszen dekorlemek nélkül is figyelemfelkeltő megjelenést biztosítanak.

Atlas Concorde Etic Pro

Atlas Concorde Etic Pro Quercia Antique

Novabell My Space

Novabell MySpace Multicolor

Atlas Concorde Etic Pro Quercia Antique

6.

Amennyiben tartunk a fehértől, de világos színű burkolatot keresünk és szeretnénk megtartani a fa természetes karakterét is, akkor az alábbi kollekciók között érdemes keresgélnünk:

7.

A modern lakberendezési irányzatokhoz tökéletesen passzolnak a hidegebb árnyalatú lapok, melyek a fa természetességét és elegáns megjelenését kiválóan egyesítik.

Atlas Concorde Etic

Atlas Concorde Etic Rovere Giorgio

8.

A fa természetes jellegéből adódóan otthonos, barátságos hangulatot áraszt. Ha ezt a miliőt szeretnénk teljes mértékben feleleveníteni, érdemes a színpaletta melegebb színei közül választani.