Két centiméter és számtalan stílus – sokoldalú kültéri burkolatok

Ahogy már korábbi bejegyzésünkben is említettük, a két centiméteres lapok kínálata évről évre egyre szélesedik. Most néhány stílusos kollekciót szeretnénk közelebbről is bemutatni azok közül, akik kínálnak ilyen kültéri darabokat. 

A travertin esszenciája a teraszon

Akik kedvelik a természetes megjelenést, de fontos számukra a kifinomult összhang, azoknak mindenképp érdemes jobban szemügyre venni az Atlas Concorde Travertin Marvel kollekcióját. A lapokat az egyedülálló travertin különleges felülete ihlette. Három árnyalatban, kétféle mintázattal érhető el ez a kollekció.

Ugyanezzel a koncepcióval készült a NovaBell Thermae kollekciója is. Kültéri, 2 cm-es lapjait három árnyalatban választhatjuk. Az esztétikus megjelenés mellett a praktikumról sem feledkeztek meg a tervezők, hiszen ez a család a medence köré is kínál speciális elemeket a peremfedéshez vagy akár a vízelvezetéshez.

A márvány az örök elegancia szimbóluma

A márvány felületek időtálló stílusa sosem megy ki a divatból. Míg beltérre szívesen választjuk ezt a textúrát fényes kivitelben, addig kültérre a biztonság érdekében csúszásmentes felülettel készülnek, azonban ez sem vet vissza szépségükből. 

Ráadásul rengeteg mintázattal és tónussal elérhetőek ezek a kollekciók. Az Atlas Concorde  sokoldalú Marvel Stone kollekciója is változatos színpalettát kínál.

Az Atlas Concorde Marvel X családja pedig egy innovációval örvendeztette meg a közönséget, hiszen a minden eddiginél érdesebb kivitellel, a hammered felülettel debütált.

A fa és a víz még sosem voltak ennyire jóban

A felületekkel kapcsolatban sokszor halljuk azt a kritikát, hogy rengeteg ápolást és utánkezelést igényelnek. Azonban a hidegburkolatok világában erre semmi szükség. Éppen ezért tökéletes választás a 2 cm-es fahatású burkolat kültérre.
A NovaBell Artwood palettájáról öt szín közül választhatunk, sőt, ahogy fentebb is írtuk akár speciális medence körüli elemeket is rendelhetünk.

Ha nem nyerte el tetszésünket egyik tónus sem, semmi gond, a NovaBell gondolt mindenkire! Az Eiche kollekciója másik öt árnyalatban ajánlja fahatású burkolatait.

Mediterrán hangulat a hátsó kertben

Ki ne szeretné az igazi olasz vagy francia tengerparti nyaralást hazahozni és a kertben életre kelteni?Ehhez a hangulathoz tökéletes alapozás egy jól megválasztott kültéri burkolat. 

Ha mediterrán életérzésről van szó, akkor természetesen elsőként a Marca Corona jut eszünkbe! A Vie Della Pietra színpompás 2 cm-es lapjai egy csapásra itáliai kisvárossá varázsolják teraszunkat.

A másik tippünk ehhez a miliőhöz az Atlas Concorde Aix családja, aki azzal a tervezési koncepcióval látta meg a napvilágot, hogy felelevenítse a 18. századi francia villák eredeti padlóburkolatát. Nincs is annál jobb, amikor otthon vár a riviéra!

Az igazán merészeknek: fémhatású burkolatok

Első hangzásra sokkolóan hangzik, hiszen ki szeretne a napon felforrósodott fémes talajon lépkedni? De pánikra semmi ok, természetesen a burkolatgyártók ezt is rendkívül stílusosan és esztétikusan oldják meg.
Rögtön itt a NovaBell Forge kollekciója, aki bár fémhatású és meglehetősen karakteres, mégsem tolakodó, sokkal inkább kifinomult és esztétikus irányzatot képvisel.

Ha pedig mégis szeretnénk valami igazán vagány, merész burkolatot a ház homlokzatára, a medence köré vagy a terasz padlójára, akkor mindenképp az Atlas Concorde Blaze lapjait válasszuk! Csak semmi kompromisszum, ez színtiszta sikk!

Természetesen a 2 cm-es kínálat közel sem fújt ki, hiszen még rengeteg kő- és betonhatású lapot is kínálhatnánk, de valamit kell hagynunk legközelebbre is.
Ha mégsem tudják legyőzni kíváncsiságukat, akkor itt nézzenek körül: 2 cm-es lapok.