HR vagy DR

A tulajdonosok már a kezdetektől elengedhetetlennek tartották a munkavállalók jólététének kérdését, így az Újház berkein belül elsőként a Bau-Styl mondhatta el magáról, hogy Geczkó Kriszta személyében 2016-ban egy szuper HR menedzserrel bővült a csapata.

Olyannyira “első gólyának” számít Kriszta ebben a témakörben, hogy sokáig a munkatársak számára sem volt egyértelmű, a toborzás-kiválasztáson túl miben és hogyan lehet a segítségükre.
Így esett meg, hogy egy nyári délután megkereste telefonon egy a telephelyen dolgozó kolléga, hogy azonnal menjen a cseréprészlegre, mert szükség van rá. Kriszta nem pontosan értette, hogy mivel tud hozzájárulni az adott részleg napi ügymenetéhez, de azonnal indult, hogy szembe nézzen a rá váró kihívásokkal.
Az udvarra érve szembesült vele, hogy az előtte álló feladat valóban véresen komoly, ám nem éppen HR-t, sokkal inkább DR-t igénylő feladat.
Így esett, hogy Kriszta egyik első feladata a Bau-Styl-nél az volt, hogy árukiadó kollégája enyhén vérző, frissen szerzett horzsolását fertőtlenítette és kötözte be.