Interjú Dobos Józseffel

A vevő mindig többet kapjon, mint amennyit fizet – 30 év margójára

Dobos József annak idején, 27 évesen pár raklap téglával, cementtel, fuvaros múlttal és hatalmas elszántsággal felvértezve kezdett bele az építőanyag kereskedések világába. A cementet és téglát követte a faanyag, a fürdőszobai termékek kínálata és a zökkenőmentes építkezéshez kapcsolódó egyedi szolgáltatások.

Így nőtte ki magát a Bau-Styl Kft. 30 év távlatában a hagyományos értelemben vett tüzépből egy jól működő szakkereskedéssé.

Dobos József – a Bau-Styl tulajdonosa – villanyszerelő szakmában kezdte, másodállásban pedig idővel taxizással egészítette ki keresetét. A tábornokok fuvarozásával töltött katonai szolgálat lejártával gyakorlatilag adott volt a taxis világba való visszatérés. 

 „A budapesti nappali forgalom egy idő után mondhatni dühített. A nyüzsgésben araszolva szinte csak állt az autó, pénzt nem lehetett keresni. Már akkor úgy gondoltam, hogy az egyhelyben állás a hanyatlás kezdete. Határozott jövőképem volt, ennek megvalósításához pedig arra volt szükség, hogy folyamatosan azon gondolkodjak, hogyan tovább.”

Az akkori elképzelés, miszerint a Hungarocamionnál helyezkedik el, nem valósult meg, de lehetősége nyílt arra, hogy megvásárolja első kamionját. Abban az időben egy személyben volt fuvarszervező, sofőr és autószerelő. 

A piaci és politikai környezet alakulása idővel lendületet adott a szállítmányozásnak és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb türelmet követelt meg a sofőröktől a határátkelőkön várakozva. Két lehetőség kínálkozott számára. Az egyik, hogy eddigi tapasztalatait kamatoztatva marad a fuvarozásnál, a másik, hogy látva a Budapest és vonzáskörzetében kialakult építkezési láz generálta építőanyag igényt, új vizekre evez. 

,,..megkérdeztem az egyik sofőrt a cementgyár közelében, hogy árulja már el, hova visznek ennyi cementet ( legalább 20 autó állt ott akkor épp ), mire ő mondta, hogy budapestre, és ez minden nap így van egy ideje…”

Akkoriban egy vecsési háromezer négyzetméteres szántóföld, illetve három millió forint adta az alapját a váltásnak, ahol 1993 áprilisában pár raklap tégla és néhány fuvar cementtel megpakolt területet kerítettek körbe, ahol megalapította a Bau-Styl Bt.-t.

„Mindenki azt gondolta rólam, hogy egy álmodozó vagyok”– nevet a cég tulajdonosa. 

A kezdeti szegényes készletet azonban hamarosan kiegészítette a hullámpala és 1994 végére már a Wienerberger legnagyobb 25 kereskedése közé tartozott a Bau-Styl. Beindult a cement szállítás nagy mennyiségben az ország nyugati területeire, visszfuvarban pedig térkővel látta el a Bau-Styl a budapesti régiót. Ehhez bővíteni kellett a gépjármű flottát és a kapcsolódó szolgáltatásokat. 

„Az építőanyag virágkorát éltük. A megnövekedett igényt azonban nem mindig tudták lekövetni a hatékony szolgáltatások. Mi a fuvaros múltból tőkét kovácsoltunk. A raklapos tételekhez daruzást és targoncát is biztosítottunk. Dübörgött az építkezési láz, így okosan, de jó üzleteket lehetett kötni.”

2003-ban kezdett a vállalat faanyaggal foglalkozni. Kezdetben gondot jelentett a megbízható beszállítói forrás. Szlovákiából lehetett minőségi anyagot venni, ugyanakkor nehéz volt a kapcsolatok kiépítése. A minőséget és a vásárlói élményt szem előtt tartva végül saját fűrészüzemet vásárolt a cég a rugalmas és minőségi kiszolgálást szem előtt tartva.

„Azóta is a tetőfedés, azon belül a faanyag, cserép és egyéb tartozékok az egyik legnagyobb forgalmat generáló termékkörünk.” – állapítja meg Josti, akit mindenki ezen a becenéven ismer a környékben.

2005 újabb mérföldkövet jelentett a cég életében. A cég csatlakozott Magyarország egyik legnagyobb beszerzési társulásához, az Újház csoporthoz, majd egy év együttműködés után társtulajdonosa lett annak. Az Újházat olyan kereskedők építették fel akik munkát, tapasztalatot, kapcsolatot, és pénzügyi tőkét fektettek bele folyamatosan.

Amikor 2008-ban beütött a nagy pénzügyi válság, az a Bau-Styl Kft.-t is érzékenyen érintette, és több évbe került, hogy újabb fellendülési szakaszba lépjen. A cég a nehéz időszak ellenére is arra törekedett, hogy hosszú távon is jó partneri viszonyt építsen ki ügyfeleivel és rugalmasan reagáljon a megváltozott igényekre.

„A válság közepén azon törtük a fejünket, hogy mivel lehetne előre mozdulni. Barkácsterméket nem akartunk, mert Magyarország tele volt barkácsáruházakkal. Ekkor született meg a fürdőszobaszalon ötlete. Az akkori csempeszalonosok lenézően nyilatkoztak rólunk, nem tudták elképzelni, hogy majd pont a homok és a mész mellől fogjuk árulni a csempét.” – meséli a vállalat ügyvezetője.

A 2011-es nyitást követő egy éven belül megjelentek az olasz gyártók termékei a szalonban. A terek kialakítása és milliője egy új vásárlói közönséget vonzott be. A vállalat által képviselt értékek, vevőkezelés és vásárlói élményre törekvés volt elsősorban az, ami megkülönböztette a piacon az Újház csempeszalonjait, így a Bau-Styl 500 négyzetméteres exkluzív bemutatótermét is.

Egy építkezési folyamat során számos terméket és szolgáltatást kell igénybe vennie az építtetőnek. Ez pedig kihívást jelent szervezésben. Egyszerűbb egy helyről beszerezni valamennyi terméket és szolgáltatást, ahol nyomon követik a folyamatunkat, és tudják, hogy mire van szükségünk. Erre a piaci igényre reagálva hozta létre a Bau-Styl az elmúlt években bérlési üzletágát. A fölmunkagépek, homlokzati állvány és zsalurendszer bérlésének lehetőségét kiegészítve magánszemélyek és kivitelezői csapatok számára is kínál kisgépeket bérleti szerződéssel. 

Dobos József azt is elmondta, hogy a fejlődés hátterében nem csak a jó csapat és a fejlesztések állnak, hanem a személyre szabott szállítmányozási és logisztikai szolgáltatások által biztosított megoldások is. A legnagyobb gyártók termékei minden kereskedésben elérhetőek, a kérdés az, hogy hogyan jut el az ügyfélhez, ez pedig a Bau-Styl legfőbb erőssége. Azt a terméket amire szüksége van, akkor amikor szüksége van rá. Az építkezés során az anyag egy-két munkanapos csúszásával az építtetők és vállalkozók súlyos százezreket veszthetnek. 

A Bau-Styl 30 éve a sikerek mellett arról is szól, hogy egy tudatos tulajdonos bizalmat és elismertséget tudott szerezni magának nemcsak dolgozói, hanem üzleti partnerei körében is. És hogy miért? Mert az üzleti érdekek mellett mindig is a fő szempontja az volt, hogy a vevő a Bau-Styl-nél azt érezze, hogy többet kap értékben, mint amennyit fizet. Legyen az egy szakmai tanács, odafigyelés vagy akár egy jó szó egy kávé mellett.