Leier Úr

Dobos Gábor tollából 2022. szeptember 14-én:
Egy kép, sok történettel.
Tegnap a Leier új hajdúszoboszlói cserépüzemének megnyitóján vettünk részt, mint a régió meghatározó kereskedői. Az új üzemben a legmodernebb technológiával gyártják a termékeket.
A képen a Leier család két tagját, illetve Juhász Attilát ( Piramis ügyvezető; újHÁZ igazgató) látjátok velünk. Michael Leier alapító középen, bal szélen pedig az unokája, aki szintén a cég csoportban tevékenykedik.
Leier úr a rendezvényen gyorsan kiszúrta édesapámat. Idézni nem tudom, mert kizárólag németül beszél, de a megszólítás úgy szólt, hogy:

,,Dobos Józsi, az egyetlen kereskedő, akit jól ismerek személyesen is.”

Hosszú történelme van már a két cégnek, és személynek közösen, ami valamikor még a murvás, kis tüzépes korszakban kezdődött, a 90′-es évek közepén. Valahogy úgy, hogy apám fiatal, ambíciózus vállalkozóként tett egy merész, kockázatos vállalást. Akkoriban erről közvetlenül Leier úrral egyezett meg. Ez az első ígéret, amit teljesített megalapozta a hitet, és bizalmat, minek köszönhetően az elmúlt 25 évben megszámlálhatatlan jó megállapodást kötöttünk, és grandiózus forgalmat generáltunk. Érdekesség, hogy akkor tájt egyezkedés volt arról, hogy a cég ,,Leier Bau-Styl Kft.”-ként működik tovább, megosztva a tulajdoni hányadot, ez végül azonban csak történet maradt. Michael Leiernek volt egy további, említésre méltó mondata, még pedig az, hogy ,,csak egy baj van, hogy Önök kapitalisták, én meg gyártó vagyok”. Ez a tréfásan megjegyzett mondat megnyugtatott abban, hogy jól végezzük ezt a szakmát.