Az ellenállhatatlan dzsungel minta és az elbűvölő pálmalevelek


Ruhánkon, kedvenc tárgyainkon, kiegészítőinken egyre többször köszön vissza a dzsungel és a pálmalevelek ikonikus mintázata. A koncepció népszerűsége több dologban rejlik. Egyrészt ez az izgalmas motívum a kalandos nyarakat és a kikapcsolódással teli nyaralásokat idézi. Másrészt a burjánzó növényzet felelevenítésével a természet iránti vágyódásunkat is csillapítja. Harmadrészt pedig a rengeteg verzióban dolgozható fel ez a téma, az extrém színes verziótól kezdve, az állatmintával megfűszerezett darabokon keresztül egészen a visszafogottabb változatokig, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző darabot.
Tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a lakberendezésben is teret hódított magának és a burkolatgyártók tervezői is szívesen nyúlnak ehhez a mintához.

Azt, hogy ki volt, az első, aki a fali lapok trópusi trendjét elindította, nehéz lenne megmondani, de az egészen biztos, hogy az egyik éllovasa ennek a tematikának az ABK és a Wide & Style széria, ami később kiegészült a mini verzióval is.
A rengeteg izgalmas minta között több dzsungeles témát feldolgozó lappal is találkozhatunk, sőt választhatunk, hogy csak a zöld növényzetet, esetleg tollas barátainkat a flamingót és a kakadut is szeretnénk viszontlátni otthonunkban.

A Wide & Style mini különlegessége, hogy kompaktabb méretben vihetjük haza kedvenceinket, illetve a mintás lapok mellé egyszínű alaplapokat is választhatunk 10 árnyalatban. Bár az apró levélmintás verzió esetében nem a klasszikus dzsungel stílus köszön vissza, mégis úgy gondoljuk, hogy remekül életre kelti a friss, természetes hangulatot.

A pálmalevelek hagyományostól eltérő árnyalataival az ABK mellett mások is többen is próbálkoztak, többek között a Fincibec Group designerei is, akik egy kifejezetten extravagáns koncepcióval álltak elő. Ezzel a burkolatcsaláddal garantáltan leszámolhatunk az unalmas falfelületekkel.

Aki a klasszikus verziót preferálja, az is talál kedvére valót, főleg ha a FAP palettáját jobban szemügyre veszi. Ez a gyártó több olyan kollekciót is kínál, ahol a dzsungel mintázat és a pálmalevelek kapták a főszerepet.
A Bloom Jungle lapjai visszafogott árnyalatokkal játszanak, így az összhatás kifinomult és művészi.

A Milano Mood Tropical Verde lapjai kellemes zöld tónusai üde hatást kölcsönöznek bármilyen helyiségnek. Bátran használhatjuk fürdőszobánkban, nappalinkban vagy akár konyhánkban. 

Aki pedig az extrémebb darabokra vágyik, annak szívből ajánljuk a FAP Fapmurals lapjait, ahol nem csak a színek, hanem a textúrák is új életre kelnek.

Az izgalmas növényminták nem csak a modern stílusban kínálnak szemet gyönyörködetető burkolatokat. A hagyományos olasz kézművességet képviselő Marca Corona Multiforme kollekciója bámulatos darabokat kínál, amelyeket a klasszikus mediterrán vonalakkal is könnyen kombinálhatunk.

De ugyanezen a palettán találkozhatunk a mutatós indákkal is, amelyeket alulról felfelé futva vagy lefelé eresztve is burkolhatunk.

Ha meghoztuk a kedvét a dzsungelhez, várjuk szeretettel szalonunkban, ahol élőben is megismerheti ezeket a különleges mintákat!