A Jóbarátok ikonikus fürdőszobája


Már több, mint 15 év telt el, mióta befejeződött minden idők egyik legsikeresebb sorozata a Jóbarátok. Népszerűsége azóta is töretlen, olyannyira, hogy május 27-én debütál a folytatás. A hat színész összeáll egyetlen különleges epizód erejéig. 

Úgy gondoltuk, hogy itt a remek alkalom, hogy sikeres sztár fürdőszobák cikk sorozatunkat mi is folytassuk és ezúttal Monica fürdőszobáját vegyük szedjük szaniterekre és burkolatokra.

 

Számos epizódban visszaköszönt ez a helyiség. Többek között itt próbálta meg Joey lecserélni a padlóburkolatot több kevesebb sikerrel, itt derült ki Phoebe számára, hogy valaki várandós és szintén ezen a helyen tudhattunk meg azt is, hogy Ross-nak és Rachel-nek kislánya születik, miközben Chandler fürdőt vett. 

Ebben a helyiségben a klasszikus irányzat és a bohém stílus eklektikusan keveredik, olyan homogén egységet alkotva, mely harmonizál a lakás többi részével is. A 10 évad alatt maga a fürdőszoba is átesett néhány változáson és alapvetően a szanitergyártási technológiák is rengeteget fejlődtek az elmúlt jó néhány évben, de nézzük a legkarateresebb darabjait a mai design-nal felfrissítve.

A már említett fekete-fehér csempéket a padlón Joey-nak köszönhetjük a történet alapján. Mi ennek a megvalósításához a Fap Roma vagy a Ragno Ottocento négyzet alakú lapjait ajánljuk kontrasztos tónusokkal.

A klasszikus megjelenésű mosdóhoz a Duravit 1930 kollekció alábbi darabját javasoljuk. Stílusos párosítás a karakteres padlólapokhoz.

A térben álló kád némi kihívás elé állított bennünket, hiszen egyrészt az alját szinte sosem láthattuk, másrészt pedig az évadokban majdnem biztos, hogy ezt is cserélték. A többi darab stílusához igazodva ide egy klasszikus vonalvezetésű darabot álmodtuk meg, mint amilyen a Laufen The New Classic kádja.

A mosdóhoz és a kádhoz pedig egyaránt egy igazi exkluzív, bronz csaptelepet javaslunk, mint amilyen a Bugnatese Lady. Ez a kifolyó többféle kivitelben kapható, így kádhoz és mosdóhoz is választhatjuk.

A hagyományos formatervezésű WC egyik leglátványosabb jellemzője, hogy a víztartálya a falsíkon kívül van. Ha ezt a modellt preferáljuk, akkor a Roca The Gap vagy Meridian kollekció egy-egy darabját ajánljuk.

A sok szempontból időtlen sorozatban nem csak a poénok, de a enteriőrök is megállják a helyüket mind a mai napig. Saját területünkön is szívesen ajánljuk azokat a darabokat, amelyek stílusokat és minőségüket tekintve hosszú évek múltán is társaink lehetnek. Ha nem is feltétlen Monica fürdőszobáját, hanem a sajátját szívesen megterveztetné velünk, látogasson el szalonunkba, vagy foglaljon időpontot díjmentes látványtervezésünkre.