Csupán 2 cm, mégis óriási különbség

A 2 cm-es burkolatok már évekkel ezelőtt megjelentek a piacon és egyre több gyártó készíti el a saját verzióját belőle, mégis nagy rejtély övezi őket, hogy miért is jobbak, mint hagyományos társaik?
Ezúttal erről a titokról szeretnénk lerántani a leplet!

Mi is az a szakma által “kétcentis”-nek becézett burkolat?A 2 cm-es lapok vastagságukról kapták nevüket és kifejezetten kültérre készült hidegburkolatok. 

De mitől jobbak társaiknál?
Ennek a kiemelt vastagságnak köszönhetően számos olyan technikai jellemzővel büszkélkednek, amelyek strapabíróbbá és ellenállóbbá teszik őket, illetve a lerakás terén is új kapukat nyitottak. Lássuk részletesen ezeket a szempontokat:

1. Jobban bírják a szélsőséges időjárási viszontagságokat
Lehet szaharai forróságot megszégyenítő átlaghőmérséklet nyáron és szibériai hideget meghaladó mínusz, ezek a lapok bírni fogják a strapát és nem törnek el semmilyen extrém időjárási körülmények között.

2. Nem kell hozzá szakember
Manapság akár hosszú hónapokat is várhatunk, mire felbukkan nálunk a burkoló, de ha 2 cm-es lapok mellett tesszük le a voksunkat, akár magunk is leburkolhatjuk a teraszunkat. Ugyanis ezeknek a lapoknak nem kell ragasztás. Fektethetjük őket murva vagy homok aljzatba, de akár erre a célra kialakított speciális műanyag talpacskákra is.

Saime Phoenix

3. Nincs ragasztás, nincs gond
A ragasztásmentes fektetésnek másik előnye is van. Mivel ezek kültéri burkolatok, előfordulhat, hogy az adott terület alatt szükséges valamit szerelnünk. Ezzel a megoldással azonban nem kell bontanunk, hiszen elegendő megemelni a lapokat. Sőt, a műanyag talpak mellett szól még egy érv. Ezek segítségével szerelőnyílást is nyerünk, ahol rejtve maradhatnak a vezetékek.

4. Sokoldalú felhasználás
Nem csak egybefüggő területeken használhatjuk őket, hanem akár kerti tipegőként is. Kombinálhatjuk egymással a két eljárást is, így a teraszunk egybefüggő felülete és a kert végébe vezető tipegőnk egymással homogén egységet fog alkotni.

Marca Corona Arkistone

5. Széles paletta
Mivel egyre több burkolatgyártó dobja piacra 2 cm-es kültéri lapjait, egyre növekvő kínálattal találkozhatunk. Bármilyen stílusú is az otthonunk, biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző tökéletes darabokat. A méltán népszerű fa- és kőhatású burkolatok mellett ezek a kollekciók is kínálnak márvány-, beton- vagy fémhatású lapokat, így akár ugyanazzal a burkolhatunk kint, mint amit otthonunk egyéb területein használunk.

+ Pro tipp:
A Novabell palettája olyan izgalmas darabokat is tartogat, amelyek kifejezetten a medence köré készültek. A lekerekített peremfedéstől kezdve egészen a vízelvezető rácsokig, minden megtalálható kínálatukban.

Ha felkeltettük érdeklődését, nézzen körül palettánkon és fedezze fel a 2 cm-es lapok izgalmas világát!
Bemutatótermünkben élőben is megtekintheti ezeket a kollekciókat.