Még 5 burkolat, melyben új életre kel a tradicionális olasz kézművesség


Korábbi cikkünkben bemutattunk 5 olyan kollekciót, amely a tradicionális olasz kézművesség előtt tiszteleg. Azonban ez a paletta is folyamatosan is szélesedik, így ismét van lehetőségünk újabb 5 bámulatos kollekcióval bővíteni a repertoárt.

Ragno Sol

A Sol mázas falicsempe kollekció varázslatos világot idéz a majolikák stílusában. A színválaszték az Amalfi-part színeit tükrözi, ezért élénk mélykékek, méregzöldek és fehérek állnak rendelkezésre, melyekhez háromdimenziós, struktúrált felületű, illetve geometrikus mintázatú darabokat is választhatunk.

Ragno Gleeze

A Gleeze fényes felületű falicsempék az autentikus, olasz kézműves stílus jellemző jegyeit tükrözik. Egyedi jellegüket a homorú és domború, háromdimenziós minták adják. A csempék elérhetőek fehér, bézs, türkiz, olajzöld és szürke színekben, három különböző méretben.

NovaBell Fusion

A Fusion kollekció a hagyományos, mázas majolikák és a méltán népszerű olasz kézművesség egyedülálló megjelenésével büszkélkedhet. A csempék kisebb, 6×25 cm-es méretben kaphatóak, és kilenc vibráló színben választhatjuk őket.. A részletgazdag kidolgozás és az apró szabálytalanságok hozzájárulnak az autentikus megjelenéshez, a kicsi méretük pedig lehetővé teszi, hogy különböző burkolási mintázatokkal játszhassunk.

Marca Corona Miniature

A Miniature kollekció egyedülálló a téglahatású burkolatok palettáján, hiszen a megszokottnál keskenyebb,  6×24 cm-es méretben kínál gyönyörű darabokat. A Marca Corona egyedi módon ötvözi az olasz hagyományos kézművességet a legújabb trendekkel, és ezt az esszenciát a Miniature sorozatban is megtaláljuk. A kollekció három különböző sorozatból áll, amelyek egymással is kombinálhatóak.

Marca Corona Multiforme.

Bár nem kifejezetten a hagyományos kézművesség jegyében készült ez a kollekció, de semmiképp nem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Mázas, téglaméretű fali csempéi káprázatos színeket kínálnak és bátran kombinálhatjuk őket számtalan más stílusú burkolattal is. Maga a Multiforme kollekció is ezzel a szemlélettel született.

A mai lakberendezési trendek szívesen kombinálják egymással az eltérő felületeket, így egy hagyományos mediterrán stílusú lapot is bátran párosíthatjuk akár cement- vagy márványhatású lapokkal is.