Indoor Garden és a Marca Corona


Zöld kertek és buja tájak elevenednek meg a kerámia burkolólapok legújabb generációján. A virágos és növénymotívumokkal tarkított csempék egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hidegburkolatok piacán. Ez a trend nem véletlenül alakult ki és több van mögötte, mint egy egyszerű divathullám. Az elmúlt évek pandémiás időszakában a bezártság arra sarkallta a belsőépítészeti tervezőket, hogy a korábbinál erőteljesebben nyissanak a természetes minták felé.
Megszületett az úgy nevezett Indoor Garden trend, amely nagyon jól reagál ezekre az új igényekre. Az érintetlen, buja tájak varázsa és eleven hangulata inspirálja a pihentető, stílusos terek tervezését, a természet világához tartozó árnyalatok, formák és textúrák finomhangolásával.  Ez az irányzat azon túl, hogy a kültéri elemeket beemeli a belső terekbe szemet gyönyörködtető látványt teremtve, egyúttal pihentető, nyugtató közeget is teremt. Különösen azoknak felemelő ez a lakberendezési hullám, akik nem a zöldövezetben élnek és kevesebb lehetőségük van egy sétára a kertben.

Az Indoor Garden koronázatlan királya pedig kétségkívül a Marca Corona, aki az elmúlt években ontja magából a szebbnél szebb virágos tapétamintákat, izgalmas kaszkádokat, kacskaringozó indákat, amellyel egy pillanat alatt mesebeli botanikus kertté varázsolja falainkat.

Íme a három toplistás kollekció, amelyet mindenképp érdemes jobban megismerni, ha szívesen futtatnánk buja növényzettel otthonunk vertikális felületeit.

Multiforme
A Multiforme sorozat a cementhatású felületek széles és hihetetlenül kifejező választékát kínálja, a legkülönfélébb tervezési igények kielégítésére és sajátos módon tiszteleg a természet megnyugtató szépsége előtt. Első hallásra azt gondolhatjuk, hogy a cement egy rideg anyag, de ha közelebbről szemügyre vesszük ezt az izgalmas burkolatcsaládot, egészen más véleményen leszünk.

A Multiforme éke a Fronde névre keresztelt monumentális lap, amely a maga 120×278 cm-es méretével lenyűgöző hatást kelt bármilyen enteriőrben. A felülről lekúszó indák a buja természet legősibb esszenciáit hozzák el otthonunkba.

A paletta természetesen egyéb lapokat is kínál, amellyel könnyedén megeleveníthetjük a burjánzó kertek hangulatát. A Foliage kedves pálmalevelei 40×80 cm-es verzióban érhetőek és remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a kisebb falfelületekre is hagyjuk bekúszni a természetet.

Amennyiben a természetes zöld tónusokat lágy színekre cserélnénk, akkor a Boquet virágmintás lapjaiban remek társra lelhetünk. Bájos hangulata egy csipet romantikával fűszerezi meg a teret. 40×80 cm-es mérete pedig kellően kompakt ahhoz, hogy a fürdőszoba vagy a nappali mellett akár a konyhában is használjuk.

 

A növénymintákból természetesen még mindig nem fújt ki a Multiforme, melynek tervezői gondoltak azokra is, akik szívesen fuzionálják az autentikus, mediterrán fali csempéket a legújabb trendekkel. Nekik izgalmas lehetőségeket tartogat a Ramage Freddo és Ramage Caldo, amely hideg vagy meleg tónusokkal tarkítják a 7,5×30 cm-es fényes felületű téglaméretű csempéket.

Lilysuite
Ez a kollekció a botanikus kertek kifinomult szépségéből merített ihletet. Gyakorlatilag a teljes paletta minden darabja ezt a miliőt hivatott életre kelteni, a színes alaplapoktól kezdve egészen az összes dekorelemig. Már az alaptónusok is ezt a célt szolgálják, így ezen a palettán helyet kapott a fehér, vanília, bézs és barna mellett a zöld, az azúr, a narancs és a rózsaszín is. Minden lap aprólékosan megmunkált felülettel készül, amelyek finom szövetet imitálnak. Az igazi csoda azonban a dekorlapok esetében mutatkozik meg.

A Villa A és a Villa B hideg és meleg tónusokkal kínál nekünk szofisztikált virágmintákat 50x 120 cm-es méretben. Akár nappalinkban, akár konyhánkban vagy fürdőszobánkban szeretnénk életre kelteni a tavaszi romantikus séták hangulatát, a Lilysuite Villa lapjaira gond nélkül támaszkodhatunk.

A kollekció másik dekrolapja a Biloba A és Biloba B szintén hideg és meleg verzióban ajánl nekünk növény motívumokat. Ez a dekorlap páros azonban teljesen más koncepcióval készült. A világos alapon a ginkgo biloba karakteres levelei köszönnek vissza világos kék vagy bézs verzióban. Az összhatás esztétikus és kifinomult, ugyanakkor a szofisztikált árnyalatoknak köszönhetően kifejezetten nyugtató is. 

Mirabilia
Ebben a kollekcióban a kreatív elegancia és a kifinomult stílus páratlan kombinációját fedezhetjük fel. A természeti inspirálta minták öt markánsan eltérő stílusban jelennek meg ezeken a lapokon, amelynek nem csak mintázata, hanem egyedülálló textúrája is figyelemre méltó. A legmodernebb technológiáknak köszönhetően a fényes és matt felületek úgy váltják egymást, hogy a motívumok szinte életre kelnek a falakon.

A Floral Clouds halványkék virágmintái az akvarellhatást ötvözik a természetes formákkal, az összhatás pedig egy rendkívül kifinomult, magával ragadó enteriőr lesz. Az 50×120 cm-es méret lehetővé teszi, hogy bármilyen enteriőrben burkolhassunk vele függőlegesen vagy vízszintesen használva a lapokat. 

 

A Floral Bay aprólékosan kidolgozott, virágmotívumokkal tarkított lapjai olyan hatást keltenek, mintha nem is hidegburkolat, hanem tapéta borítaná a falakat. Szürkés kék alapon táncolnak a hófehér körvonalak. A műgonddal megálmodott strukturált felület nem okoz semmilyen hátrányt a lapok tisztántartásában, a Mirabilia tervezői nem csak a látványvilágra, a praktikumra is gondoltak Az első osztályú technológia garantálja, hogy a lapok könnyen tisztíthatóak, ellenállnak a környezeti hatásoknak és évtizedek múltán is eredeti fényükben ragyognak majd.

Az imént említett burkolathoz hasonló kvalitásokkal rendelkezik a Clorofilla névre keresztelt dekorválogatás is. Az aprólékos mintázat és a tapétahatás természetesen ebben az esetben is adott, azzal az eltéréssel, hogy a világos alapon vadvirágok rajzolódnak ki, amelyek főként a mediterrán helyiségekre jellemző földszínekkel, terrakottával és mélykékkel büszkélkedhetnek.

A Coral Jungle egy unikum a növénymintás palettán. Leginkább vonalas tollrajzra emlékeztető mintázata helyenként fényes, rozsdabarna foltokkal gazdagodik. Az összhatás pedig lélegzetelállító. Szinte nem lehet megállni, hogy ne simítsuk meg különleges felületét. Akár fürdőszobánkba, akár hálószobánkba választjuk ezt a különleges burkolatot, biztosak lehetünk benne, hogy nem fog csalódást okozni.

A Wild Foliage dekorlapok az igazi, hamisítatlan dzsungel hangulatot hozzák el. A nyomtatási innováció természetesen ezeken a darabokon is visszaköszön Olyan egyedülálló felülettel vihetjük haza ezeket a karakteres lapokat, ahol a leveleket fényes részletekkel tarkították, így a falak szinte megelevenednek.