5 burkolat, melyben új életre kel a tradicionális olasz kézművesség


Olaszország méltán híres kiváló kézműves termékeiről, melyek több évszázados múltra tekintenek vissza. Földrajzi adottságai lehetővé teszik a megfelelő alapanyagok használatát, az világszerte ismert olasz stílus pedig bámulatos formába önti. Nem csoda, hogy a porcelánburkolatok gyártásában is élen járnak.

Ezúttal 5 olyan családot szeretnénk bemutatni, ami bár már modern technológiával készült, mégis magán viseli a tradicionális kerámiakészítés jegyeit.

Ragno Look

Ez tégla méretű termékcsalád mázas és matt felülettel is elérhető, lehengerlő színpalettája pedig magáért beszél. Igazi mediterrán vintage hangulatot varázsolhatunk vele otthonunkban.

Marca Corona Ossidi

Az Ossidi változatos szín és formavilága lehetővé teszi, hogy izgalmas, dinamikus enteriőröket kreáljunk vele. Rombusz és négyzetalakú lapjait egymással is kombinálhatjuk egy helyiségen belül, klasszikus mintázata pedig egy csapásra egy olasz kisvárosba repít minket.

Ragno Ottocento

Az Ottocento palettáján főleg az okkerek, bézsek, barnák, szürkék kaptak szerepet, de változatos mintáinak köszönhetően bőven van lehetőségünk valami igazán egyedi alkotni. Akár a fürdőszobánkban, akár a konyhánkban használjuk, az olasz stílus mindenképp visszaköszön a végeredményben.

Saime Cottoantico

Bár a korábbi kollekciókhoz képest a Cottoantico szűkebb dekorválasztékot kínál, de agyagos tónusai és texturái miatt egyértelmű lenyomatát viseli magán a terrakotta kézművességnek. Ezzel a lapcsláddal nem kell megállnunk az ajtóban, hiszen kültéri változatának köszönhetően a teraszra vagy a kertbe is kivihetjük.

Ragno Mélange

A tradíció és a stílus izgalmas kombinációja ez a kollekció. Káprázatos színeket zártak ezekbe a 10×10 cm-es csempékbe. A Mélange lapjaival együtt a mediterrán életérzés is garantáltan beköltözik otthonunkba.

A mai lakberendezési trendek szívesen kombinálják egymással az eltérő felületeket, így egy hagyományos mediterrán stílusú lapot is bátran kombinálhatunk akár cement- vagy márványhatású lapokkal is. A lényeg, hogy a végeredmény saját stílusunkat tükrözze.