Fürdőszoba átalakítás


Amikor új ingatlanba költözünk és már a tervezés kezdeti fázisától részt veszünk a folyamatokban, akkor rengeteg lehetőségünk van játszani a terekkel, elrendezésekkel.

Ezzel szemben, ha felújításba kezdünk, csökkenek a lehetőségeink, de nem számottevően. Bár a falakkal és a kiállásokkal kapcsolatban kevésbé tudjuk szabadjára engedni a fantáziánkat, de minden másban bátran szárnyalhat. Lehet a leendő fürdőszobánk bármilyen elkeserítő állapotban, némi kreativitással és persze egy ügyes burkolóval szemet gyönyörködtető enteriőröket alkothatunk akár egy kisebb méretű helyiségben is. Ehhez hoztunk néhány remek inspirációt kedvenc 3D látványtervezőnk kezei közül.

A felújítandó fürdőszoba:

Fürdőszoba átalakítás

… és ami lett belőle:

Fürdőszoba átalakítás
Fürdőszoba átalakítás

Ebben az esetben az apró teret egy ablak világítja be, a kád a mosdó és a WC helye fix volt.
Első körben egy világos, természetes megjelenésű burkolatot választottunk és csak egy kontúros, sötét dísz csíkot hagytunk. Mindehhez a FAP Nux kőhatású kollekcióját használtuk az alaplapok, a háromdimenziós dekorok és a fémeshatású sötét lapok esetében is.
Kompakt fényforrásként tökéletes megoldás egy beépített ledes fénnyel megvilágított tükör, amely egyszerre két funkciót is betölt. A síkból kilépő parapetfal pedig nem csak esztétikailag segíti az összképet, de tárolásra vagy dekorációkhoz is használhatjuk. A méretes, egyenes kád a család minden tagjának kielégíti az igényeit és a megfelelő méret pedig ügyesen tölti ki a rendelkezésre álló teret és még a tusfürdőknek és samponoknak is marad helyünk.
A kompakt méretű pult a formás és praktikus kialakítású mosdókagylóval és a fali WC légies érzetet keltenek, ezzel is optikailag tágítva a teret. Mindkettőt a Geberit kollekcióiból választottuk. Igyekeztünk a kis méret ellenére egy stílusos, modern fürdőszobát kialakítani, ami hosszú éveken keresztül kiszolgálja a gazdáit.

… és a második verzió:

Fürdőszoba átalakítás
Fürdőszoba átalakítás

Bár a tervezési koncepció elrendezés szempontjából nem változott, ebben az esetben egy markánsabb, exkluzívabb enteriőrt álmodtunk meg, melyhez az Imola The Room márványhatású, fényes burkolatát használtuk. A parapetfal és a tükör funkciója változatlan maradt, azonban a dekorlapok, melyek a falakat koronázzák sokkal hangsúlyosabbak. Kis helyiségben is nyugodtan használhatunk sötét színeket, ha a megfelelő felületeket burkoljuk velük és világos színnel egészítjük ki. Ezt példázza ez a látványterv is.
A korábbival ellentétben, ehhez a mintához szögletesebb mosdó és WC mellett tettük le a voksunkat, a kád belső kialakítása azonban kerekebb lett. A pultra szerelehető mosdó és a fali WC elgondolása is a korábbiak mentén zajlott, azzal a különbséggel, hogy ehhez a merészebb stílushoz egy vagányabb fürdőszobabútort választottunk. A szanitereket a Villeroy&Boch kínálatából választottuk.

Felújítandó fürdőszoba:

Fürdőszoba átalakítás

Első felvonás:

Fürdőszoba átalakítás
Fürdőszoba átalakítás

Ebben az esetben újragondoltuk a kiállások és az alapterület adta lehetőségeket és jobbnak láttuk a hely szűkössége miatt a kényelmetlen kádat egy tágas zuhanyzóra cserélni. A mosdó a WC mellé került egy fahatású fiókos szekrényre, így a felszabadult annyi helyünk, hogy ne kelljen lapjával közlekedni az “tereptárgyak” között.
A parapetfal nyújtotta lehetőségeket itt is szívesen alkalmaztuk, ezzel helyet adva egy méretes tükörnek, amely optikailag is nagyítja a teret. Ugyanebből a célból peremmentes zuhanyzót terveztünk és a padló chevron chick vagyis halszálka mintázatát az aljára is befuttatuk. A világos burkolat, mely a falakat borítja a FAP Mat&More palettájáról érkezett, a padló pedig szintén a FAP kínálatából a Nest kollekció tagja. A végeredmény pedig egy tágasabb, esztétikus helyiség, kellemes, otthonos miliővel.

… második felvonás:

Fürdőszoba átalakítás
Fürdőszoba átalakítás

Az alapkoncepciónk változatlan maradt. Elbúcsúztunk a fürdőkádtól és zuhanyzóra cseréltük, meghagytuk a mosdó és a parapetfal ötletét is, azonban stílusában egy merőben más irányba indultunk. A korábbi kellemes designt egy kicsit elegánsabbá és egyúttal modernebbé is varázsoltuk. Ehhez az Atlas Concorde Marvel Shine márványhatású kollekcióját és a Boost cementhatású lapjait használtuk. Bár a márványminta gyönyörű, ebben az esetben jobbnak láttuk, ha mindezt egy innovatív, Hüppe zuhanytálcával valósítjuk meg. Az összhatás friss, fiatalos és exkluzív.

Bízunk benne, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a legelkeserítőbb állapotban lévő fürdőszobából is ki lehet hozni a maximumot és csak a kreativitás szab határt.
Ha éppen ingatlanvásárlás előtt áll vagy kedved kapott egy jelentősebb felújításhoz, forduljon hozzánk! Foglaljon időpontot díjmentes látványtervezésre és nézzük meg együtt, mi minden hozható ki a lehetetlennek tűnő helyzetekből is!